| Yazar |
Mesaj |
|
nurettin56

Yer: Bolu
Meslek: Eğitim
|
|
Tarih:
2007-01-26 22:53:51 |
|
|
Arkadaşlar İstanbul Küçükçekmece'de Lise düzeyinde Ayakkabı Üretimi ve Tasarımı eğitimi veren bir okulumuz var. Okulumuzun adı TASEV Ayakkabı Anadolu Meslek ve Endüstri Meslek Lisesi.
Bende acizane o okulda meslek dersileri öğretmeniyim. Ayakkabı hakkında bildiklerimi isteyen arkadaşlarla paylaşabilirim.  |
|
sadecesenveben

Yer: İstanbul
Meslek: |
|
Tarih:
2009-07-20 09:30:18 |
# 10289 |
|
slm arkadaslar oncelile nurettin hocama cok teskurler herkezi bilginedirdigi icin ben tasev mezunuyum ve selcuk universitesi ayakkabi tasaim bolumunu bitirdim okul hakkinda bilgi ogrenmek yada ayakkabiyla ilgili bir bilgiye ulasmak isteyen varsa bana ulasabilir.. bu arada finisaj ile ilgili bir kitap var .. ilgilenen arkadaslara bana ulasabilir ... sadecesenveben2010@hotmail.com 05313878470
  |
|
moosty

Meslek: Sanat |
|
Tarih:
2009-06-25 17:21:20 |
# 10033 |
|
merhaba arkadaslar, ben de ayakkabi yan saayi sektorundeyim, ayakkabi taban kalibi yapiyorum. taban konusunda bilgi ve ya diger konularda yadim almak iterseniz mustafa_ozer_1979@hotmail.com adresinden bana ulasabilirsiniz.
isyerim istanbul topcular!da ozer kalip. tel:0 212 501 86 97
bilgim yettigince yardimci olmak isterim. ayrica ayakkabi tasarimi ve ya ayakkabinin ust kismi diyelim bu konularda benim de pek bilgim yok, karsilikli bilgi paylasiminda bulunursak o da ayrica faydali olacaktir. selamlar saygilar.
  |
|
shoesdesigner

Yer: İzmir
Meslek: Diğer |
|
Tarih:
2009-05-24 11:14:07 |
# 9490 |
|
merhabalar arkadaslar burada yorumlari okur iken bahsedilen ayakkabi tasarim programlarinin 250 300 usd. gibi satildigini yazan arkadaslari gordum arkadaslar bizim ayakkabiyla ilgili programlardan calcad. shoemaker shoe master lectra crispin gibi programlara o fiyatlara sahib olmamiz mumkun deildir olanlarini duydum lisasnsiz kirilmis programlar ama kesinlikle tavsiye etmem hem tam anlamiyla calismasi imkansiz ben bu programlarin hemen hepsini kullanan biri olarak bunlarin icinde en verimlisi olarak crispin i oneriyorum ayrica crispinin turkiye mumessili oldugu icin 15000 ile 20000 dolar civandiraki fiyatina ragmen dierlerinden daha ucuz bir programdir ilgilenen arkadaslar 0555 557 55 84 den murat beye ulasabilirler
  |
|
weird

|
Tarih:
2008-03-31 17:37:08 |
# 6023 |
|
arkadaşlar tekstil sektörü ile ayakkabı sektörünü kıyaslayamazsınız türkiyede ayakkabı tasarımı diye bir şey yok hangi tasarımcı tasarladıgı ayakkabının üzerindeki ökceyi yada poliyi veya aksesuarı yaptırabilme olanagına sahip anca piyasada var olan herkezin ulaşabilecegi ürünleri kullanarak bir model var edebilirsiniz buda tasarım degildir zaten ayakkabı tekstil ürünleri gibi sadece kumaş kullanılarak yapılmaz ben türkiyede gerçek anlamda tasarım yaparak o tasarımı tüketiciye ulaştıracak kimse tanımıyorum olabileceginede inanmıyorum varsada tanımak isterim o-birinci@hotmail.com
  |
|
bohem1971

Yer: Sivas
|
Tarih:
2008-03-23 15:31:21 |
# 5993 |
|
merhaba ebrum.
finisaj yapımı ile ilgili yazılmış bir kitap yok sanırım...
kaldıkı ayakkabı imalatı ile ilgili hiç bir veri bulamazsın..
nedeni ise ayakkabı üretimi çok merhaleli ve muhannet bir meslek olduğu için ustalar kafalarını kaldırıpta kitap yazmaya zaman bulmaları imkansız finisajla ilgili tüm bilgilerimi paylaşmaya hazırım kolay gelsin
  |
|
bohem1971

Yer: Sivas
|
Tarih:
2008-03-23 15:20:10 |
# 5992 |
|
merhaba arkadaşlar shoemaster programı ile ilgili bilgilerimi sizinle paylaşmak istiyorum... nedeni ise int. ortamında bu programı 250 gibi bir parayla satılması. bilgisayarda tasarım yapmak için 3 boyutlu lazer tarayıcı olamsı gerekiyor,bu bir fiyatı ise 5200 usd!!!kalıp sabitlendikden sonra lazer gözü ile cihaza kalıbı taratıyorsun ve ekrana cıkarılmak üzere last uzantılı dosya olarak veriyor,shoemaster programında bu last uzantılı dosyayı acarak kalıp üzerinde cizimi yapıyorsun ve ıstampa olarak cıktı alıyorsun,cok güzel bi sistem ayrıca ana ıstanpayı takımlıyor kesici ile direk kestiriyor kalıp tasarımı yapıyorsun programla.
shoemaster programı tek başına yeterli değil bilgisayarda çizim yapmak için tarayıcı olması şart zaten o tarayıcıyı alana program bedava ana mantığınıda oğretiyorlar tek başına programa para verip almayın hiç bir işinize yaramaz.
ben eski usul ile model çıkarmaya devam ediyorum ayakkabı sektorü için bu kadar paranın bağlanması anlamsız başka kafanıza takılan soru sorun varsa bildiklerimi paylaşmaya hazırım...
kolay gelsin
  |
|
miracolo

Yer: Ankara
|
Tarih:
2007-10-29 23:13:46 |
# 5765 |
|
selam arkadaşlar bnde ayakkabı tasarımı mezunuyum ve bu bölümün üniversitelerdeki durumunu merak ediyorum bilgisi olan arkadaşlardan cevap bekliyorum:)
  |
|
ebrum

Yer:
|
Tarih:
2007-10-19 23:27:57 |
# 5724 |
|
merhaba arkadaşlar finisaj hakkında bilginiz varsa rica ediyorum. nasıl yapılmalı ve hangi ürünler kullanılmalı
ayrıca ıstampa eğitimi ile ilgili bildiğiniz kitaplar varsa isimlerini alablirmiyim
  |
|
ebrum

Yer:
|
Tarih:
2007-10-19 23:23:38 |
# 5723 |
|
arkadaşlar merhaba
ayakkabı tasarımı eğitimi aldım şimdide bir işte çalışıyorum ama bu yaterli gelmiyor. eğer ayakkabı ile bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. ebrum83833@hotmail.com
banada sorabilirsiniz. bildiğim bir şeyse yardımcı olurum
  |
|
modelblk

Yer: Balıkesir
Meslek: İlgili |
|
Tarih:
2007-10-07 02:12:10 |
# 5690 |
|
shoemaster programı türkiye disbrtörü yok istanbulda kullanan bir firma var adı hatırlayamadım. satılıyordu orda kulalnmasınıda öğretiyorlar http://www.shoemaster.co.uk/ bu siteden program hakkında filmlerini indirerek bilgi alabilirsiniz...

|
|