Yazar Mesaj
JOSEPH

Yer: İstanbul
Meslek: İlgili

Tarih: 2007-05-28 11:43:12

shezy

Meslek: İlgili

Tarih: 2007-10-16 01:44:26

# 5713   

merhaba ben de şu şekilde öğrendim
gode: etek/elbise kalıbı hazırlanırken yapılan bir düzeltme işlemidir ki etekten dışarıya 2-3 cm çıkılır bu nokta kalçada sıfırlanarak eteğin yeni şekli belirlenir,etek ucuna dogru açılan genişliktir (A şeklini düşünün)

Drape; sık büzgüdür,mesela gece kıyafetlerinde daha çok rastlanır göğüs,göğüs altı ile basen arası kumaş enine dogru katlanmış,buruşmuş bir görünüm verir örnek olursa daha kolay anlaşılır die düşündüm;)

Anform;bel hizasından aşağıda çalışılan bir kemer çeşididir 12cm'i geçmez ve her türlü model uygulaması yapılabilir.

Kulisan; kalıp üzerindeki pensler ile yanlarda meydana gelen bolluklar kuşak veye lastik ile toplanarak bel ölçüsüne ulaşılır. Yani kulisan da bir kemer çeşididir.

Korsaj;diğer bir kemer çeşidi de korsaj kemerdir..adından anlaşılacağı gibi korseden gelir..bir kısmı bel hizasından aşagıda bir kısmı da bel hizasından yukarıda olan kemer çeşididir..

hi£arios

Meslek:

Tarih: 2007-07-11 21:38:37

# 5287   

Gode aynı zamanda volan demektir yani S bükümlü kumaş düşüşünü hayal edebilirsin

Drape ise büzgü demektir

Anform biçimsiz,formsuzanlamına gelir

Korsaj kemer etektedik değilde enden kesikli olarak giysiyi böler,geniş bir kemer olatakta düşünebilirsin
Giysiyi dik kesen çizgiye ise kup denilir bkz: kadın ceketleri

Kulisan için ise üzgünüm, bilemeyeceğim :S =)

Sayfa: [1]

Stylegusto - The Style Professionals