|
aranda neredeyse 2 yil gecti hala daha 2006 yilinda yaptigimiz toplantinin tekrarlanmasini isteyen arkadaslar var
oncelikle yeni uyelere 2006 toplantisi hakkinda bilinmesi gereken bazi seyleri soylemek istiyorum.
2006 yilinda bir toplanti tertiplemeyi dusunmustum ama iste bu toplantiya geleceklerin cogunlugunun bayan olusu nedeniyle
( cok fazla turk filmi seyretmis olmasi nedeniyle ) firmaniz nerede ne is yaparsiniz vs. vs. bir suru onsorular sorulmaya baslaninca
herkeze soyledigim tek sey mesleki acidan sizden fazlasi degilim ve kimseye kesinlikle bir sey vadetmiyorum diyerekten.
toplanti organizasyonu konusunda o donem forumda bir cok konuda hem fikir oldugum bir bayanin bu toplantiyi organize etmesini onerdim.
organize derken halka acik herkezin rahatca ulasabilecegi bir noktada. her gelir seviyesinde insanin karsilikli oturup konusabilecegi bir ortam onerisiydi ! yanlis hatirlamiyorsam taksimdeki leman kultur merkezi diye bir yer olacak iste orada toplanmistik.
toplantiya 15-20 dk gec geldigimi hatirliyorum. elimde daha onceden hazirladigim bir takim taslaklarla sektorde yasanilan ortak sorunlar ve bu sorunlar karsisinda nasil bir faaliyet plani icerisinde bulunacagimiz hakkinda bir ongoru sunusu yapacakken ! ortalardan bir yerden gelen
yaw dur hocam yaw bu kaynasma toplantisi diyen bir ses ardindan. herkez kendi arasinda konusmalara devam etmekteydi.
belki isimi fazla ciddiye aldigim icin tamam diyerekten. gelecek toplantida sunarim misali. ortada donen geyik muhabetlerine kulak misafiri olaraktan toplanti sonuna kadar durdum. toplanti sonuna dogru 2. toplantida ne yapabilecegimizi konusuruz muhabetti ayak uzeri konusularak
toplantiya katilanlar ayrildi.
2 hafta sonra soz konusu toplantiya katilanlardan birine msn de yeni toplanti ne zaman yapilacak diye sordugumda
hic beklemedigim bir cevap olan toplantiyi yaptik. uzlasamadik kendi aramizda 4-5 kisilik grup olacagiz
bu arada sen niye gelmedin diye soruldugunda ! ilk toplantiyi yapan arkadasa ulasmaya calissamda.
anlasilan oki balik bastan kokar misali olay ortadaydi ben bu insanlami is yapacagim diyerekten. o gunden sonra ne arayan oldu ne soran.
bizde niye arayalim niye soralim. !
ama sonuc olarak bir seyler vardi ortada yani insanlar isterlerse bir araya gelebilirler.
ama en onemlisi insanlarin bir arada ortak akilda uzlasa bilmesidir bence !
simdi 2 yil once yapilmis olan organizasyonun tekrarlanmasini istemekteyim.
ama dedigim gibi ben bu organizasyonu yonetmek istemiyorum.
cunku boyle bir dusunceyi ortaya atiginizda herkez sizi 1. numarali rakibiniz veya
o organisazyonu yapanin adi altinda bir seyleri yapacagini saniyor
kesinlikle benim asla boyle bir idiam olmadi.
benim tek dusuncem farkli egitim noktalarinda farkli egitim disiplinlerden yetismis kisilerle nasil bir ortak isbirligi icinde
ortak sektorel sorunlarin asilmasi konusundan nasil bir isbirliginde bulunuruz dusuncesindeyim
dahasi bundan 2 yil once bu organizasyon isi gercekten ciddiye alipta 18 yasini tamamlamamis olanlar gelmesin dedigimi bile hatirliyorum
sonra toplantiyi bayan arkadas yonetecek o karar versin dedigimde
!- o da herkez gelsin dediginde.
insan psikolojisi bu ak tir buda kara misali ille bazi seyleri belli sablonlara oturtuyor iste. !
neyse fikir ortada. toplanmak isteyenler icin bu yazi bir on ayak olur.
aranizdan biri herkez icin rahat ulasimi olan bir yer secebilir.
ozellikle ne zaman yapilsin derseniz ! fikir vermek anlamiyla
su 15 tatili oluyor ya hani su subat tatili iste o zamana denk gelirise katilim acisinda herkeze uyar sanirim.
toplantiyi organize edecek arkadasa son onerim su
!lutfen bu konuda ciddi olanlar gelsin! diye bir not dusulurse daha iyi olur kanimca :) SİL
|