Yazar Mesaj
ssevill

Yer:
Meslek:

Tarih: 2009-08-11 19:09:58

ya moda grafik cok ic ice diye soruyorum arkadaslar, sektorde tasarimcilar ozellikle bilgisayar uzerinden tasarim yapanlar ne kadar maas aliyorlar 

Erencexor

Yer: İstanbul
Meslek: Diğer

Tarih: 2011-12-05 04:38:53

# 11842   

kimsenine emeğinde ekmeğinde değiliz
ama böyle asılsız bilgilerile gençlerin kafalarını karıştırmayın !

yok efendim freelance olarak bir araba parası alıyor demekte ne demek !? akıl var mantık var ! böyle kazanıyorsa evinde home ofis çalışacak hali yok kesin bir bürosu vardır ! ve yanında ya asistanı yada bir model makinacısı vardır diyeceğim ama freelance yani serbest çalışan anlamıyla bürosu olmayan birinin bir yere bağlı çalışmayan birinin bunu alması tamamen hayal ürünüdür. !

bu arada bilinen tüm ünlü tasarımcıların zaten çalışma anlamında yeri belli ! bir tek sizin verdiğini örnek havada kalıyor misali !

bu arada bu konuyu açan arkadaşada ! şunu ilave etmek isterimki bir iş sevilirse yapılır ! işiniz kaliteliyle zaten hakkınızı hak ettiğiniz oranda alırsınız !

şu ne kadar bu ne kadar alır diye bir şey yok !

işin doğrusu 1,5 2 alır ! dahası modeli için sözleşmesi varsa model ne kadar çok satarsa % alır ! tabi bu kişinin yeteneğini pazarlamasıyla alakadar bir durum

hayal_fabrikasi

Meslek: Sanat

Tarih: 2011-01-12 16:56:51

# 11750   

selam arkadaşlar!!!
konuşmalarını ve tartışmalarınızı alt yapısız bulduğumu belirtmek istiyorum,tasarımdan bahsediyoruz ve herhanbi bir meslekten değil,isterseniz,alaylı isterseniz,san martin*li olun,neticede yaptığınız iş ortadadır ve ne yaparsanız onu kazanırsınız!!!ayrıcakomik rakamlarda kulağa ütopik gelen rakamlarda piyasanın içinde gerçekten var,siz, freelance 30.000 tl ye hayır diyen bir tasarımcı duydunuz mu?ben bizzat kendisini tanıyorum,ve hayır dediği firmayı da.çünkü gerçek ve mükemmel bir tasarımcı!!! yani kısacası olay ne kadar başarılıysan o kadar kazanırsın...

luque

Meslek: İlgili

Tarih: 2011-01-12 13:18:43

# 11749   

arkadaşlar tasarımcıların bir çoğu program(bilgisayar) kullanamıyor. grafikere ihtiyaç duyuyor. he program kullananı yokmu var ama onlarda bi grafiker kadar iyi kullanamıyor.
maaşlarda bildigi programa vs ve çalıştığı şirkete göre değişiyor. benimde bildigim bi kaç şirket var. 8-10 binlira alan. ama şuan yanında çalıştığım tasarımcı 5 bin lira alıyor.
ama bilgisaayr programlarını kullanamıyor
bu noktada bana ihtiyaç duyuyor. bu arada ben grafiktasarımcıyım. ama aldığım maaş onunki ile kıyaslanamaz.

sharmila1

Yer: Yurt dışı

Tarih: 2009-09-21 07:10:13

# 10968   

ilk once ne istediginizi bilmeniz gerekiyor cok para kazanmakmi yoksa moda nin icine girmek mi? eger para kazanmak istiyorsaniz, borsa ile ugrasin, finanz manager gibi islere girin derim , eger modayi sectiyseniz cok para kazanamicaginizi bastan soylemek isterim ,kazanmayi birakin uzun seneler boyunca sizin cebinizden cok cok buyuk paralarin cikicaginida unutmayin,unlu modacilarin yaninda calisirsaniz durumuz vahim,prada yaninda 4 senedir tasarimcilik yapan arkadasim 700 euro aliyor ..hem cok para kazanicam hemde modaci olucam diyorsaniz, bu meslegin tanrisi olmaniz gerekiyor, sabah bu is ile kalkip bu is ile yataga girmeniz gerekiyor...yada cok iyi yerlerde egitim veya tecrube bilgilerinizin olmasi gerekiyor...bu meslek cocukluk hayalimdi cevabi uc bes cizim yetmiyor cebinnizi doldurmak icin...bu isle ugrasan biri olarak diyorumki ekmek aslanin agzinda...

rejin

Yer:
Meslek:

Tarih: 2009-09-18 07:06:51

# 10956   

bery yazili ifade zaman zaman yanlis yone gidebiliyor, hos yazini dikkatle yine okudum yine ayni imaji yaratti, :)) ama ikinci yorumun daha saglikli olmus, tabiki moda bir tutkudur ve sadece para icin yapilmaz ama para malesef onemli bir kriter gunumuzde...
yorumum da acikca soyledigim gibi erencexor un vurguladigi rakkamlar tamamiyle dogru benimde piyasadan bildigim rakkamlardir. o konuda ona katildigimi belirttim...

federer

Meslek: İlgili

Tarih: 2009-09-17 19:44:09

# 10952   

bu konuda fikir beyaninda bulunan arkadaslarin yazilarini buyuk bir zevkle okudum cok guzel bir tartisma olmus alkisliyorum ben sizleri

konu hakkinda birsey ilave etmek istiyorum musadeniz olursa 10 000 alan tasarimci maas olarak yok desek daha iyi olur hatta parmak sayisi bile gerekmez arkadaslar yok cunku ama soyle bisey var adam cok iyi kendini piyasaya kanitlamistir markasini oturtmustur firma yonetimi o kisiyi urun satisindan kar ortagi olarak gosterir .

1 1,5 2 alan arkadaslar sadece 2 veya 3 yil tecrubesi olanlardir bu kisilerde hic bir zaman 1 sene ayni yerde durmazlar surekli dolasirlar kalifiye olmazlar anliyacaginiz.

ama su bir gercek bir modelist 5 yil 10 yil sure periyotlarinda bir sirkette istikrar saglar ama tasarimcilar icin bu mumkun olamiyo yeni ise atilicak arkadaslara duyrulur.

saygilarimla

berriy

Tarih: 2009-09-17 15:18:33

# 10951   

rejin benim yaptigim gereksiz tanimina karsi cikmissin ama bu dusuncesini ilk yazan erencexor.yani ona bu konuda destek veriyorum demissin onu anlayamadim :) para iin bu isin yapilmayacagini ,bu isi memurluk maasi gibi dusununlemeyecegini,para var yada yok diyerek bu isi yapacaksaniz yapmayin diyor.ve bu mesajini da sitede ucret soran yada alinan miktarlarla ilgili yorum yapanlar icin soyluyor.ve ben de ayni sekilde hem para icin yapilmamasi gerektigini soyledim hem de calistigim yerdeki alinan ucretleri ornek vererek kendimce merak edenleri bilglendirmek istedim!merak etmemeleri taraftari degilim zamannda ben de merak ettim cunku ayni seyleri.ama isi sadece para icin yapicakmis gibi didiklenmesi gereksiz demek istedim.

rejin

Yer:
Meslek:

Tarih: 2009-09-17 11:37:10

# 10948   

fiyat arastirmasi nasil gereksiz ben anlayamadim? insanlarin yapmayi plandiklari meslekleri arastirmasi cok dogru... etrafimiz buldugu ise yapisan insanlarla dolu... en azindan biraz arastirip her yonu ile takip etmek cok mantikli bir arastirma... maddi kaygisi olmayan biri iseniz tabiki o zaman para almadan bile calisirsiniz o cok baska bir konu. yada mesleki tecrube edinmek sart bu yuzden bile hic maddi kazanc beklemeden yine calisilir.
erencexor u destekliyorum bu konuda 1 ila 2 arasi rakkamlar cok piyasaya uygun rakkamlar ki daha evvelde bu forum basligina yazmistim...tecrube ve dogru kisilerin karsiniza cikmasi cok onemli o zaman rakkamlar cok yukselebiliyor.

berriy

Tarih: 2009-09-15 20:33:44

# 10940   

evet 10.000 alanlar olsa da cok az sayidalar.bu isin belirli bir ucreti yok kisin basarisina,calistigi sirkete gore yukari cikar yada asagi iner.fiyat arastirmasi zaten gereksiz bir konu bukadar didiklemek icin eger bu isi parasi icin yapicaksaniz zaten hic yapmayn daha iyi.bana gore tasarimla ilgili her dal bir sanattir.ve askla yapilir,sadece o isi yaparak mutlu olacagini bildigin icin,yaratmayi sevdigin icin yapilir. parasini guzel buldugun icin degil.

berriy

Tarih: 2009-09-13 21:14:14

# 10923   

adadada eger moda tasarimi degil de testil teknolojisi alaninda onlarin dallarndan bir alanda calisacaksan 2 yillik yada 4 yillik is veren tarafindan fark etmiyor.genellikle ilanlarinda (4 yillik gsf fakultelerinden mezun diye gecen is ilanlari disinda)bu bilmem kac yillik muhabbetleri ustunluk taslamaya calisan kompleksli insanlar tarafindan ignelenen bir konudur o kadar.4 yillik hatta yuksek lisansli vs.. okadar insan geziniyorki ortalarda olay ise gelince birsey cikaramiyor ortaya.muhim olan senin becerini ortaya koyman.is hayati becerine bakar elindeki kagit parcasina degil.ancak yinede o kagit parcalari cogu zaman isi daha da kolaylastirarak daha fazla kapinin acilmasini saglar. is imkani bu krizde biraz da sansina bagli olan birsey.gecen yil altinyildiz - beymen!de isyerinden 2 yillik mezun olup tasarim departimaninda calisanlar vardi.baslangic ucretleri 1500 tl idi.ben de universite stajimi ayni yerde yaptim daha sonra is teklifi aldim.ancak simdi egitim icin ara verdim istanbul moda akademisinde egitime baslayacagim.

Stylegusto - The Style Professionals