Yazar Mesaj
istante

Yer: İstanbul
Meslek: Finans

Tarih: 2010-02-24 21:54:00

evet, en sonunda vogue türkiye çıktı. Ýlk çıkan numaralı 1000 sayıdan birine (0915) sahip olmayı başardım. açıkcası alamama ihtimali içimi kemiriyordu. hele de satışa sunulduktan sonra oluşan kuyruk fotoğrafları hepten sinirimi bozsa da akşam işten gelince koşup bir tane almayı başardım. yaklaşık 12 senedir Ýngiliz vogue okuyan biri olarak ilk izlenimlerim şunlar;

dergiyi ilk elime aldığımda ufak bir sürpriz yaşadım. dergi 500 sayfanın üzerinde ve ben daha önce, eylül sayılarında bile, bu kadar kalın bir vogue görmemiştim. sayfaları şöyle bir karıştırınca tam anlamıyla bir vogue olduğunu belli eden bir dergi. Ýçeriği ile bir moda dergisi, kesinlikle bir kadın dergisi olmadığını hiss*ttiriyor. açıkçası ben ilk sayı için bazı eksiklikleri göze almıştım ama gayet iyi çıkmış.

türkiye vogue alışık olduğum ingiliz vogue dan daha çok fransız vogueu andırıyor. Þöyle ki; okunacak makale sayısı az ya da daha kısa. fransız vogue da böyledir. ama ingiliz vogue daha uzun ve daha çeşitli makaleler içeriyor, ayrıca sadece moda değil, örneğin çeşitli sağlık sorunları ve bunlarla ilgili gerçek hayat hikayeleri ve tecrübeler gibi konular da var. tabi ilerleyen sayılarda daha başka konular ve değişiklikler olacaktır.

bunun dışında çeşitli modacıların ve moda dünyası içerisinde yer alan ünlü insanların türkiye vogue için kendi el yazısı ve çeşitli stillerde iyi niyet ve başarı dileklerinin bulunduğu kısım çok hoşuma gitti.
kapak için ise daha orijinal bir şey bekliyordum. daha değişik özel bir kapak (mesela ingiliz vogue un 2000 yılbaşı millenium baskısı gibi..)bekliyordum. ayrıca bir manken olacaksa bir türk manken kullanılabilirdi. bunun için de aklıma gelen ilk isim tülin Þahin. kendisi yurtdışında da ismini duyurmuş bir model (yine ingiliz vogue da lacoste un pariste vermiş olduğu bir partide görüntülenmişti).

dikkatimi çeken bir başka konu ise dergide bulunan bir kaç tane inşaat firması reklamı oldu. daha önce vogueda bu sektöre ait bir reklam pek görmemiştim aslında. ama krediler bölümünde çalışan bir bankacı olarak da inşaat sektörünün piyasadaki büyüklüğü ve önemi düşünülünce bu da türkiye vogue için normal karşılanabilir belki.

son olarak bana göre vogue un ülkemizdeki misyonu sadece moda haberi vermek değil, insanlarda marka bilincini oluşturmak ve bir çok durumda pahalı markalarla ucuz markaları bir arada kullanıp ortaya iyi kombinasyonlar çıkabileceğini tüketicilere göstermek olmalıdır. maalesef, gazeteci ayşe Özyılmazel*in de bir yazısında belirttiği gibi bazı kadınlar bottega veneta gibi bir markayı bulaşıcı hastalık ismi sanabilecek düzeydeler. erkeklerin hali zaten içler acısı. Ýnternette the sartorialist*e girdiğimde erkeklerin bir çok durumda kadınlardan çok daha hoş ve tarz giyinebildiklerini gördüm. bu durum bizde daha sınırlı. tüm bunların dışında daha önce de belirttiğim gibi bu dergi kadın değil bir moda dergisi ve buna göre yayın hayatına devam etmeli. Þu ana kadar okuduğum voguelarda sadece kadınları ilgilendiren, erkekleri hiç ilgilendirmeyecek çok az konu olduğunu söyleyebilirim.
umarım en başta kadınlar ve moda dünyasıyla ilgilenen erkekler de türkiye vogue a sahip çıkarlar, ve de vogue ekibi öyle başarılı olur ki, şimdiye kadar türkiye*de moda dergisi adı altında çıkan dergilerin aslında ne kadar gereksiz kağıt israfı yapmış olduklarını kanıtlar.

istante

Tarih: 2010-03-12 21:10:08

# 11513   

vogue gibi bir dergide lcw nin ne işi var demişsiniz ama bu dergiye sadece belli fiyat aralığında olan markalar reklam vermiyor. Ýngiliz vogueda da h&m, topshop gibi markaların reklamlarını görebilirsiniz. Özellikle h&m fiyat olarak gerçekten düşüktür.

nyusen

Yer: Bursa
Meslek: İlgili

Tarih: 2010-03-11 10:51:42

# 11511   

hiç şaşırtmadı beni ahu yağtu ece sükanı falan olan bi moda dergisiolmaktan öteye geçememiş konular çok basit styling düşeş bölümnü beendim ama baktımki oda **fazlasıyla* british vogue dan esinlenilmiş.kapakta bi paris vogue havas war içinde british vogue stylingleri reklam konusuna deinmiorum bile vogue gibi bi dergide lcw nin ne işi war anlamadım!belkide isim vogue olunca beklentiler yüksek olduundan bana böle gelmiştir kimbilir...

weww

Meslek:

Tarih: 2010-03-09 17:05:49

# 11507   

reklamları incelememişsiniz sadece reklam olarak bakmak anlamsız bence aslında reklamlarda çok önemli çünkü reklamlardaki kıyafetler çoğu zaman kreasyonu özetler nitelikte oluyor ve marka hakkında öneml ip uçları veriyolar

cronic!émo

Meslek: Öğrenci

Tarih: 2010-03-04 07:54:29

# 11498   

evet reklam biraz fazla ve alakasız reklamlarda var.. ama o moda çekimleri röportajlar ve markaların tasarım çizimlerine bittim resmen :))hele o tasarımcıların mesajları gerçekten mest oldum diyebilirimm :))
ama yine söylüyorum reklamın azaltılması gerekiyor..

red_eye

Meslek:

Tarih: 2010-03-03 09:07:23

# 11497   

voguea laf söylemek haddimize diil tabiki.hepi topu kaç dergi var vogue gibi dünyada.ama çok büyük heyecanla gidip almama rağmen ilk gun 15dakka karıştırdım sayfalarını sonra attım sehpanın gözüne duruyor.benim dikkatimi çok dağıttı şahsen reklamlar dergiye konsantre olamadım birtürlü.

istante

Tarih: 2010-03-03 08:36:25

# 11496   

şimdi arkadaşlar reklamların çokluğundan şikayet etmişsiniz ama moda dergileri ve özellikle vogue da genel olarak çok fazla reklam olur...bunların bir kısmı fotoğraf sanatının geldiği noktaları ortaya koyarken bir kısmı da dediğiniz gibi basit kalır. Ýngiliz vogue da da çok fazla reklam var ama okunacak daha fazla ve daha uzun makale var, benim tek eleştirdiğğim konu bu olmuştu..ilerleyen dönemlerde bu dergi de belli bir düzene oturacak ve olgunlaşacaktır. Ýnanın bu düzeyde bir dergiyi çıkarmak kolay değil...ayrıca şunu da belirtmek isterim ki vogue türkiyenin çıkması istanbul moda haftası kadar önemli bir şey..

Hansel

Meslek: Sanat

Tarih: 2010-03-03 08:25:15

# 11495   

karman çorman,reklamdan dergiyi okuyamıyorsun. sırf pazarlama başarısı bence.

red_eye

Meslek:

Tarih: 2010-03-02 12:18:48

# 11494   

evet moda dergisi,ona sözüm yok.ama ben açıkçası beğenmedim.o kadar çok reklam koymuşlarki herşey birbirine karışmış.

Sayfa: [1]

Stylegusto - The Style Professionals