Yazar Mesaj
s_akin

Yer: İstanbul
Meslek: Öğrenci

Tarih: 2006-06-24 22:58:04

ben foruma yeni üyelerdenim aslında uzun süredir sitenin genç tasarımcılar bölümünü takip ediyorum ancak aranıza yeni katılabildim adım selda lisede ailemin isteği ile anadolu meslk lisesinde ağırlama ve gıda teknolojisi okudum geçiş hakkı ile trakya ünv. tekirdağ myo gıda teknikerliği 2. sınıf öğrencisiyim gıda alanını sevmiyorum dersler pek ilgimi çekmiyor dolayısı ile +yım bir yıl uzadı okulum şuan lisede çizim ile ilgili bir alan okumadıgıma çok pişmanım 7yılımı boşa harcamış olacagım ancak bu ünv btince öss ile mimarlık okumayı düşünüyorum aslında moda tasarımına daha çok ilgiliyim ancak orta okldan beri çizmeyince el yeteneğimi kaybtim mimrlıkta sınav istenmiyor bölümüde seviyorum ileride çalışırken modalistlik yada stilistlik ile ilgli mutlaka kurs almayı düşünüyorum belkide ünv.dek ösel yetenek sınavını kazanabilirsem okurum ancak bir kaç sorum olacak:
1.modelistlik ile stilistlik arasındaki fark tam olarak nedir?
2.bundan 6sene kadar önce çizim yeteneğim vardı ancak bir kere bırakınca köreldi ve artık bi çizik dahi atamıyorum kağıda ve yeniden elimi geliştirmek için taktik istiyorum yani nereden nasıl başlamam gerektiği ile ilgili
3.oklm nedeni ile kursa gidemem ancak okulumun bitmesinide bekleyemem dolayısı ile çizim yetenegi saglayabilecek kitap dergi internet adresi yada bilg. programı isimleri istiyorum
en kısa zamanda cevap alabilirsem çok mutlu olucam... 

s_akin

Tarih: 2006-06-29 10:51:28

# 1703   

şuan okudugum okulu tabiiki bitirip bu alanda çalışıcam ama ömür boyu sevmediğim bir mesleği yapamam yapsamda zorla yaparım mutlu olmam ama bir süre şimdiki alanım gıda üzerinde çalışırsam asıl istediğim mesleği okumak için yatırım yapabileceğim ben tam olarakta moda tasarımcısı olmak istiyorum demiyorum zaten mimarlık için hazırlanıyorum össye ama stilistliğe ilgi duydugum için eğitiminide alıcam bu ister ileride işim olur ister bana bir hobi olarak kalır ama şimdi bir şeyi çok iyi biliyorum ki ben hayatım boyunca gıda üzerine bir işletmede çalışamam.. çünkü sevmiyorum

serapalp

Yer: Bursa
Meslek: İlgili

Tarih: 2006-06-28 20:25:55

# 1701   

bence şuan çalıştıgın meslege devam et tasarım dünyası zor ve çok aşamalıdır.sevmek degil çook çok çalışmak lazım

s_akin

Tarih: 2006-06-25 17:38:59

# 1669   

msn adresinizi aldım izninizle takıldığım yerde rahatsız edersem kusura bakmayın bu da benim adresim sakin86_05@hotmail.com mesleğinizde başarılarınızın devamı dileğiyle iyi günler

s_akin

Tarih: 2006-06-25 17:30:50

# 1668   

çok teşekkürler yardımların için sanırım modelist değil stilist olmak istiyorum çünkü işin sadece çizim kısmı hoşuma gidiyor dediğim gibi eskiden kalemi elime aldığımda kendimden geçiyordum zamanın nasıl geçtiğini anlamıyordum bişeyler çıkartamasamda sonuçta sevdiğim bir uğraş olduğu için zevk alıyordum mutlu oluyordum dergilerdeki mankenlere bakarak birşeyler çizmeyi denyebilirsin demişsin eskiden çok yapardım hatta bi dergide yada birinin üstünde gördüğüm bir eteği kaba taslak kağıda döküp şeklini çıkartabiliyordum ama dediğim gibi keşke bırakmasaydım şimdi dergilere sadece boş boş bakmakla yetiniyorum hiçbirşey yapamıyorum ama elimden geldiğince çaba göstericem senin de dediğin gibi güzel sanatlara hazırlık resim kitapları ve ana çizim kuralları ile ilgilenicem tekrar saol yardımların için

gmd_

Tarih: 2006-06-25 13:24:28

# 1658   

never_gm@hotmail.com dan bana ulaşabilirsin elimden geldiğince yardımcı omaya çalışırım meslek lisesi tekstil konfeksyon kadın giysi tasarımı bölümü mevzunuuyum şu an hey tekstilde modelist yardımıclığı yapıorum acizene olarak fikrimi belirttim konuşmak istersen burdan bana ulşabilirsin :)

gmd_

Tarih: 2006-06-25 13:22:23

# 1657   

cnm modelistler işin teknik kısmındadır nedense hep stilistlerle karıştırılarlar modelistler kalıp çıkartır tasarlanan kıyfaeti dikime hazır hale getirirler yani kalıp çıkarırlar kalıbın ne olduğunu biliyorsunudr kıyaftein dikilmeden önceki çizim hali :)) kumaşa konur kesilir ve dikiir:) stilistler kıyafeti tasarlarlar yani işin sanatsal kısmındadırlar ama stilistlerde dikiş ve kalıp bilgisi bilirler ve bilmelidirler yaptığı tasarımların boşa gitmemesi vucuda nasıl oturacağı hareketin nasıl sağlanacağı hususnda dikiş ve kalıp bilgisi gelir eğer bu konu üzerine yeteneğim var diors aüstüne düş boşlama asla unutma aç ta kalsan mutlu olacağın iş hangşisyse onu yap ama eğer hiç bi şekilde kursa gidemem diorsan güzel sanatlara hazırlık resim kitaplarını kullanabilirsin ana çizim kurallarını öğrenebilrisi çünkü sunum önmelidir ilstrasyon yapmak için resim bilgiside şarttır kıyfeti tam anamıyla gösterebilmen için sunumunun iyi oması lazım anatomiyi çözmen lazım dergilerdeki mankenlere bakarak bişiyeler çizmeyi deneybilirsin en basitinden yada bu bölümü okuyan arkadşlarından bi kaç silüet alıp onar üzerinde çalışıp işe ufaktanda başlayaabilirsin yahut bilgisyar programları öğrenip bi tekstil firmasında grafiker de olabilirsin :)) o kolay çünkü ordan desinatörlüğe geçersin ama hedefin e onu tam olarak bilmem lazım sana yardımcı olabilmem için stilist olarak kalmak mı? tasarımcı olmakmı ?

Sayfa: [1]

Stylegusto - The Style Professionals