Yazar Mesaj
gmd_

Yer: İstanbul
Meslek: İlgili

Tarih: 2006-07-04 15:07:48

Arkadaşlar konu başlığı biraz sert olmuş ve daha ilk baştan bi kaçınızın negatif tepkisini çekmiş olabilirm bunu yazarak ancak forumda adam akllıı yazan maalesef 5 yada 10 kişi var hepimiz aynı hedefin peşindeyiz ve burda bulunmakla elbette fikir-bilgi alışverişi ve maneviş anlmada hatta özel durumlarda maddi anlmada destek vermektir ancak bazılarınıki tutku değil heves gelip geçici bir durum yazılan cümlelerden çok belli ne yazıkkı Işıklı renkli soosyetik ve paaralı bir dünaynın içinde olarak gözüken moda tasrımcılığı hafife alınıyor hakketiği sygıyı görmüyor ve görünen yüzü sayesinde pek çok kişi bu mesleğe yönelior yani daha önce başka bir başlıktada söledğim gibi MODA olduğu için moda tasarımcısıs olnmaya çalışınıyor bundan 15 sene önce böyle bir durum söz konusu değildi son 4-5 senedir tasarımcı olmak isteyenlerde bir patlama söz konusu kağıdı alıp iki çizk atan herkez bu işe kalkışıyor sonu ne mi oluypor dersiniz? hüsran bişey becerimiolar yada şansalrı varsa giriyorş bir işe ancak oldukları yerde sayıyorlar .. hayatta belli amaçları yok hangi yöne giceğini bilmeyen tipler bu işe sarıyor ve ciiden hiçte hoş olmuoyr silkelenin ve kendinize gelin lütfen moda olduğu için moda tasarımcısı olmaya kalkmayın kolay para kazanma yolu gözüyle bakmayın kolay değil ..tasarımcılar ayna görevini görüler toplumun aynsaı yahur ruhun yahut beynin ama soyut olan bişeyleri yansıtırlar nesenlleştiriler gözönüne sererler.bunları yapmak kolay değil ve herkeze has bir şey değildir .o yüzden lütfen hayal kırıklığına uğramak istemiorsanız tasarım felsefesini sektörü eksiğini fazlasını araştırın ve ona göre adım atın SAYGILAR GMD

Erencexor

Meslek: Diğer

Tarih: 2007-06-26 09:21:41

# 5233   

slmlar GMD
en sonunda işin gerçek felsefesini
yani olayın sanatsal ve kültürel noktalarına değindiğin için gerçekten sevindim ve bunun için teşekür ederim.

benim şahsi piyasa deneyimlerim oldu.
ama malesef bu deneyimlerde edindiğim şeyleri özetlersek bir noktada özellikle
ufak tefek yerlerde kimse kimseyi çekemiyor insan faktörünün oluşturduğu bazı sorunlar varki zaten sektörden birileri bu konuda bu sorunları yaşamıştır.

grup olarak var olma düşüncesi ile çalışma hep aklımda olan birşeydi
çünkü moda bir noktada ortak anlayışın bir noktada buluşmasıki zaten
toplumun beyenisini en iyi bu şekilde yakalarsınız belki bir kafetaryada
moda üzerine saatler süren muhabbetler
bile gerçekten bir çok insana bir şekilde fikir verir veya olan fikri geliştirmeye yarar

ama bir noktada grup olmak ve o dayanışmada yer alarak
sağlam bir şekilde sektörde var olmak
belki kendi firmamızı kurarız ve bu şekilde marka oluruz

örneğin koton firmasında 100 tane tasarımcı varmış ( gazetede öyle yazıyordu. ) sonuç olarak birlikten güç doğar ama uygulama konuusunda
belli bir alt yapının ve temelin oluşması ve bu işi gerçekten ciddiye alınması gerekir

bir internet sitesi vardı
site ismi vermek istemiyorum ama
sitede çok ciddi bir sayıya üyeye vardı toplandık toplantı yaptık
toplantıya katılan bir çok kişi
özellikle teksil sektöründe farklı departmanlarda iş yapmış insanlardı.

örneğin bazıları pazarlamacıydı
diğeri sekreter
diğeri makasatarlık yapmış biriydi
bir diğeri ise bir dönem planlamada çalışmış ve bir kaçtanede
muhasebe işlerinde çalışan arkadaş
sonuç olarak herkez bu işi
TASARIM yapmak istiyordu
herkez bu işe kanalize olmuştu.

orada sunu söylediğimi hatırlıyorum

arkadaşlar tekstil bir organizasyon işidir.

onun için herkez daha önce yaptığı işi ve iş çevresini kullanırsa
grup çalışaması anlamında gerçekte bir şeyler olur yoksa burada
planlamacıda muhasebecide makastarda sekreterde tasarımcıyım derse malesef hiç bir şey olmaz !
ama zamanı gelince elbete herkez için uygun posizyonlar doğabilir desemede

doğru söyleni 9 köyden kovarlar misali
aynı oyayı galiba 2 kere yaşadım.

ama tek mutlu olduğum nokta şu ki
gene ve yine haklıydım

sonuç nemi sonuç hiç bir şey oldu !

sadece onlar için zaman kaybı ve
kendi aralarına oluşan güven ortamının yıkılması ( kendi aralarında bu insanlar bu iş olmaz ama iyi geyik yapan bir arkadaş kazandım düşünceleri ) gerçekçi olunursa sonuç olarak boşuna emek harcayan bir grup oldu. gene !

onun için siz nekadar profesyonel olursanız olun lafınız dinlenmiyorsa

melesef grup çalışması olayı
bir noktada bir kafeteryada
havadan sudan sektör sorunlarını
dertleşmenin ötesinde ( bir noktada
topluca bunları tartışmak insana iyi geliyor ama

ulaşılmak istenilen gerçekten
elle tutulur gözle görülür
dişe dokunur verilen emeğe ve zamana deyen maddi ve manevi karşılıklar almaktır.

ben böyle düşünüyorum

saygılarımla

ve herkez bir mucize peşinden

BAL SULTAN

Meslek:

Tarih: 2007-06-24 02:44:54

# 5225   

hülya avşarın kız kardeşi sıfatı ile piyasada gezemiceğini anlayan helin avşar...son yılların burjuvalarının hedef aldığı meslek moda tasarımcısı adı altında ortalıkta gezmesine sinir oluyorum...kaç kere teğel aldı şaibeli tabi...moda tasarım küçümsenicek bir dal değil..yılları vermek,emek vermek,gönül vermek ,alnınızdan ve başka bi yerlerinizden terin aktığını hissetmeden olucak bir meslek değil..anadolu meslke lisesi mezunuyum,marmara üniversitesinden mezun oluyorum şuan ve henüz yolun çoook başındayım bu kadar bu işin içinde olmama rağmen ben bile o sıfatı kendime yakıştıramazken değilki burjuvakesiminden olma 3 günlük tasarımcılar yakıştırsın...daha kurslara gidijem,kendimi eğiticem,yurt dışına çıkıcam dil öğrenicem ,stajerlik tozunu bir kaç kez daha yutucam ki bir yerlere gelebliyim.....o kadar kolay değil.

fusunguher

Yer: Ankara
Meslek: Sanat

Tarih: 2006-07-07 13:27:21

# 1783   

Çok doğru söylüyorsunuz.Evet bu meslek çok güzel, diğer iş alanlarına göre daha fazla ilgi çekiyor. Özellikle tasarım tüm dünyada önemli bir yer aldı.Meslek edinmek ayrıca bi sorumluluk gerektiriyor. Ben senelerdir bu konuda eğitimim için çırpınıyorum. Bu meslekde kendine güvenmek de gerekli... Kim ne yaparsa yapsın benim her tasarıma ve her güveni olan insana saygım var.Benim bir hikayem var.Ben 8 yaşımdan beri tekstilin içindeyim. İçinde bulunduğum şartları değerlendiremedim.Babamın o kadar bana patronluk teklifini ben gençliğin vermiş olduğu bi asilikle reddettim. Büyüklerim hep sen bu iş için yeteneklere sahipsin derken ben bazı şeyleri farkedemiştim. Malesef yanlış seçim yaptım ve Düz lise mezunu oldum.Animasyon şirketinde çizgi film çizerliği yapıyordum.Sonra bende kendimi tanıdıkça farkettim ve mesleğimi seçtim. Artık ortada ne iş yeri nede para kalmıştı. İş işten geçmiş ben başka bir yere sürükleniyordum. İçimdeki ateş parladı ve kendimi bu işde çok iyi yetiştirip kendime bir yol çizdim.Hala bu planın içindeyim başarıyla ilerliyorum. Olgunlaşma Enstitüsü Giyim bölümü ve hafta sonlarıda Moda tasarım bölümüne gidiyordum.Okulumu 1.likle bitirdim. Hedefime yaklaşmak için Açık öğretim meslek lisesi programına katıldım ve meslek lisesi diplomamı aldım. artık 2 lise diplomam vardı.1 sene hedefim doğrultusunda Hazır giyim firmasında Modelist yardımcısı olarak çalıştım.Hoşgörülü ,işime özenli, mesleğe duyduğum inançla 1 sene içinde hertirlü model kalıp serileme ve alt grup model uygulamalı kalıp çıkarmasını öğrendim. Çalıştığım modelist ve tasarımcılar genelde kıskanç ve gençlerin mesleğe meraklarından korkan kişilerdi. Sadece iki tadıdığım modelist ustalarımla dost olamyı başardım. Onlarda hep beni sınadılar ve sonunda öğrendiklerimide iş verenede kanıtladım. Bu iş çok emek isteyen, zaman ve tecrübe gerektiren, ayrıca kendine güven ve sabır gerektiren bir iş olduğunu biliyorum.Malesef çalıştığım sektörde akıllı,genç yeteneklerin önüne geçmeye çalışan bir sürü insan çıkıyor karşınıza ama inancınız varsa kendinize hepsi solda sıfır kalıyor. Yeni öss sınavına girdim ve sınavım çok iyi geçti. Şuan hem çizim yapıyorum, yaptığım bazı tasarımlarıda dikiyorum. Ablam yurtdışında öğrenci olduğu için okuyup Londrada öğrendiklerime yenilerini ilave etmek istiyorum.

eldanar

Meslek: Öğrenci

Tarih: 2006-07-06 18:51:31

# 1774   

gmd sen dogruları soyluyosun ama ınsanoglu yasamadan anlayamıyor mesela tasarımcı olmakk kafalarnda nasıl bır ızlenım uyandırıyor bılmek lazım içinizden gelenin gercekten bu olabılcegnı mı dusunuyosunuz ozaman hıc durmayın ama bu harıka tarafları olan bı meslek olsada hevesle olmuyo gmd cok dogru anlatmıs bır sure sonra olayın ıc yuzu ortaya cıkıyor yanı sevmeyen bır kısı bunlara zaten katlanamayıp bu ısten kacıyo

Hansel

Meslek: Sanat

Tarih: 2006-07-06 14:46:39

# 1763   

zor olsa da,iyi kazandıran ve renkli bir meslek.tabiiki de talep çok olacak.

Sayfa: [1]

Stylegusto - The Style Professionals