Yazar Mesaj
EeyLuL011

Yer: İstanbul
Meslek: İlgili

Tarih: 2006-10-05 15:27:28

EeyLuL011

Yer: İstanbul
Meslek: İlgili

Tarih: 2006-10-05 15:32:24

# 2627   

Şemsiye’nin hikayesi
Özlem Süer çalışmalarında mutlaka bir öyküden yola çıkıyor. Sanatın herhangi bir dalında olduğu gibi insanı heyecanlandıran bir çıkış noktası arıyor önce. Aradığı hikayeyi, Nedim Gürsel’in İstanbul’un kuruluş öykülerini anlattığı Boğazkesen kitabındaki Şemsiye Hanım’da bulmuş. Şemsiye, tarihi bulguları gözönünde bulundurunca yaşamış olduğuna inandığınız, diğer yandan da tam bir ‘efsane kadın’ profili çizen bir kahraman. Hz. Süleyman’ın bir seferi sırasında aldığı ülkenin hükümdarının kızı. Kızın, Hz. Süleyman’la evlenmek için şartı, çok güzel bir yerde adına çok güzel bir sarayın yaptırılması. Bütün dünya geziliyor ve iki tarafı kare olan bir boğaz, yani Sarayburnu seçiliyor saray için.
Şemsiye, bütün kadınların yaşadığı hüznü yaşayan bir kadın. Özlem Süer, “O, İstanbul’la çok özdeş. İstanbul bir eğlence kenti gibi görünse de benim için hüzünlü bir kent, acıların kenti. Toprak kuşatılırken birçok insanın acılarına tanık olan bir kent. Şemsiye de bunu çok simgeleştiriyor. Biraz saraylı, biraz ayağı çıplak bir sokak kaçkını, biraz hüzünlü, biraz şımarık... Sahibi olduğu muhteşem sarayın getirdiği ihtişamlı bir görüntüsü var. Benim kostümlerimde de ihtişam çok fazla. Ama diğer taraftan da o ihtişamı hüzünle birleştirdiğinizde müthiş bir ayağı yalın, sokağa kaçmış, şizofrenik eğilimi olan biri çıkıyor ortaya. O anlamda bence bütün kadınları simgeleştirecek bir karakter" diyor. Özlem Süer, yarattığı elbiseleri gören kadınların bir noktada mutlaka kendilerinden birşeyler bulabileceklerine inanıyor.

ben bu kadına hayranım..

koleksiyonu görmek isteyen arkadaşlar www.ozlemsuer.com adresinde bulabilir.

Sayfa: [1]

Stylegusto - The Style Professionals