| Yazar |
Mesaj |
|
gmd_

Yer: İstanbul
Meslek: İlgili
|
|
Tarih:
2007-01-01 13:02:48 |
|
|
Ünlü Moda Tasarımcısı Bahar Korçan tarafından hazırlanan Memorial Sağlık Grubu Personel Kıyafetleri özel bir basın toplantısı ile tanıtıldı.
Hiç kuşkusuz bir insanın kişiliğini yansıtan en önemli özelliklerden biri, giyim tarzıdır.
Giyim tarzınızla karşınızdaki insana güven verir ya da moral aşılarsınız.
Hastaların tedavisi sırasında da psikolojik etkenler büyük rol oynamaktadır.
Özellikle bire bir muhatap oldukları hemşire, hasta bakıcı ve hasta danışmanlarının güler yüzlü ve güzel görünümlü olmaları kişilere büyük moral vermektedir.
Memorial Hastanesi'nin güler yüzlü personeli, Bahar Korçan'ın tasarladığı kıyafetlerle hastaların iyileşmesinde artık eskisinden çok daha fazla rol oynayacak.
Tasarımcı Bahar Korçan, Memorial Personel Kıyafetlerini hazırlarken birçok eski inanışta iyileştirici etkisi olduğuna inanılan "lotus yaprağı" rengini hemşirelerin kıyafetlerinde kullandı.
Böylelikle artık hemşireler alışılagelmiş formaların dışına çıkacak ve lotus yaprağı rengi kıyafetleri ile hastaların iyileşmesine destek olacaklar.
Hemşirelerin yanı sıra hasta bakıcılardan temizlikçilere, teknik servis görevlilerinden porter'lara kadar tüm personel; maviden pembeye, griden kırmızıya farklı renklerden oluşan kıyafetleriyle hastalara hastanenin dışında bir ortam havası yaratacaklar.
  |
|
terelelli

Meslek: İlgili |
|
Tarih:
2008-09-05 18:25:03 |
# 6384 |
|
:) erenin yorum cok dogru nedir buu yaa? gayet basarisiz bir kolleksiyon o adam hakkaten pizza kuryesi gibi duruyor ben hicc begenmedim hiic
  |
|
sanemole

Yer: İzmir
Meslek: Öğrenci |
|
Tarih:
2008-08-27 14:56:29 |
# 6365 |
|
gercekten yaraticiligin (!) sinirlarini zorlamis bahar korcan..
bildigimiz hastane personeli kiyafetlerinin rengini degistir, pantolonlarinin yan tarafina kontrast renkten cizgi at..hayli basarili gercekten...
fonksiyonel tasarim mi? ne gerek var ki??
  |
|
Erencexor

Meslek: Diğer |
|
Tarih:
2007-03-06 12:58:36 |
# 4510 |
|
renkler ver zevkler zartışılmaz ama
burada seni ameliyata bu elbise ile görüren bir hasta bakıcıyı . daheme sanan bir çok kişi için o hastane dolaylı olarak (-) eksi puan alır . moda bir yana ortak iletişim dili denen bir tanımlama var semiyolojimiydi simgolojimi sembolojimiydi neydi tam çıkaramıyorum şimdi !
bunu üniversitede iletişim ve tasarım bölümlerinde okutuluyor
yani muhalefet yapmak için
yorum yapmak, yorum yapmak için bir şeyler bilmek gerekir.
belki üniversiteye gitmemiş veya gidememiş olabilirsin ama kimse senin
internetten bir okulun ders programına bakmana ve aradığın kitabı bulmana satın almana ve okumana karışamaz !
yani bilgi bir yerde değil.
her yerde, bulmak ve bir şeyler öğrenmek kişinin kendine kalmış
bir hobi uğraş veya mesleki gelişimini sağlayan bir eğitim dir.
tabi isterse !:D
  |
|
eldanar

Meslek: Öğrenci |
|
Tarih:
2007-02-06 01:58:34 |
# 4249 |
|
pekala da guzel olmus goz aşinalıgı var suregelen saglık gorevlılerı gıysılerı klıselesmıs herkeste mavı beyaz ve pembe yesıl huzur veren rahatlatıcı bı renktır ben boyle olmasını tercıh ederm bıkac acıdan bakın bıde hastaneye gıdıyorsunuz o klıse gıysıler sıze hastanenın soluk urpertıcı enerjısını hıssettırmıyo mu?pekı gıttıgınız zaman sankı rıtuel gunluk yasantımzn parcası olarak benımseyebılcegımız tedırgıaza ındırgeyecegımız bı ortam olmaz mı renklerın su pembe beyaz ve mavı bagnazlıgından kurtulması
  |
|
Erencexor

|
Tarih:
2007-02-03 10:23:03 |
# 4212 |
|
arkadaşlar şahsen belki birbirimizi iyi tanımıyor olabiliriz belli önyargılarımız olabiliriz
ama yaşadığım ve deneyimlediğim bir şey varsaki aklın yolu bir ise bunu bir çok
büyük firmada yaşadım . bir tasarıma
eğer birden çok tasarımcı tartışarak geliştiriyorsa yani 3 tasarımcının kendi bilgi ve deneyimleri ile uzlaşabildiği
bir tasarım sektörde çok güzel satış başarısı yakalaya biliyor
sizde biliyorsunuz ki bu piyasa da 2 tür iş var standart piyasa işi tabir edilen sokak modası ve diğer taraftan abiye fantezi tarzı ve ne yazıkki
sokak moda sı sektörün %85 ini oluşturuyor bu arada açıkca sı ne yapsan gider gitmesine ama bu şekilde
inanın kişisel anlamda iyi bir kariyer
yapabilmek imkansızın ötesinde zor bir durum . tabi abiye tasarımı da bambaşka bir şey , herkez kendi düşündüğünü yapmak istiyor biliyorum
kimse kimsenin ağız kokusunu çekmek istemez onun içindirki bu sektördeki bir çok tasarımcı çok kibirli işin ilginci daha sektöre girmeden kibirli olanlar bile var bunların yüzünden malesef geçenlerde yaptığımız toplatılar istenilen sonuca ulaşamadı.
sahsen ben bir takım olmak
takım bilincine ulaşmış birileriyle
ortak proje geliştirmeyi düşünüyorum
isterseniz bu işe yanı başlayın veya
isterseniz 10 yıllık deneyiminiz olsun
sonuç olarak ne tasarlarsanız tasarlayın ortak bir zevki eğer yakalayamıyorsanız
malesef hazır giyim sektöründe bir yer edinemezsiniz .
ortak bir çalışma takımı oluşmasını istiyorum düşüncem bu yöndedir.
saygılarımla
Eren
  |
|
Teaurea_

|
Tarih:
2007-02-02 18:29:03 |
# 4209 |
|
erenle aynı fikirde olmak hoşuma gitmesede hem fikirim bunlar berbat ötesi berbat
ıyyyyyyyyyyyyyyyyy
hele şu model motorlu kuryeler için daha güzel olurdu
  |
|
zynp

|
Tarih:
2007-02-01 23:59:00 |
# 4205 |
|
evet çekimdenmi mankenlerdenmi tasarımlardanmı bilmiyorum ama sanki sağlık personeli havası vermiyor bu görüntüler((
  |
|
Erencexor

|
Tarih:
2007-01-26 06:01:06 |
# 4120 |
|
yaw bu modelleri satabilmek için bayabir tanıdık çevresini araya sokmak gerekir açıkcası bunu giyen bir sağlık personeline karşı güven hissi oluşmadı kafamda. yani hademe veya hizmetli için
değilde sanki pizzacıda veya fırında çalışacak elemanlar için yapılmış hissi veriyor açıkcası ! modellerin tutacağı kanısında değilim malesef ! :(
  |
|
gmd_

|
Tarih:
2007-01-25 21:54:32 |
# 4115 |
|
teşekkürlerr admin bu şekilde aktif olması şahsen çok hoşuma gittii
  |