| Yazar |
Mesaj |
|
Erencexor

Yer: İstanbul
Meslek: Diğer
|
|
Tarih:
2007-01-05 08:21:04 |
|
|
bütün bir gün TV de Moda kanallarını seyretmek ! :) bir keresinde aralıksız
2 gün Fashion TV yi seyrettiğimi hatırlıyorum fazla seyretmişim ne bileyim sokağa çıktığımda insanların yürüyüşleri bana falan bir garip gelmişti ! :) giyilmeyecek
seviyede konsep ve tema ağırlıklı kumaş ve aksesuar tanıtım amaçlı aşırı avangart ve poromosyon giyimleri bile
bir noktadan sonra insanın kafasında
anlam bulmaya başlıyor yani bu defile gösterimi ile ne ifade etmek istenildiğini insan daha iyi anlıyor
yani bir şeyleri anlamak yani daha iyi
anlamak için öncelikle dah önce bildiğiniz bir çok şeyi bir süreliğine
unutmanız gerekebilir. ama şuda bir gerçekki toplumun anlayışına göre moda
bilinci işte asıl moda bu ve bu gerçekten gidiyor. kısacası ne öyle ne böyle 2 sinden de biraz olacak
gelenekselilik ve yenilikçi az buçuk uçuk kaçık birada avangartçı çizgi işte modanın temel formulu bunun üzerine kurulu
tabi en önemlisi statü temasının vurgusu !   |
|
murçem

Meslek: Diğer |
|
Tarih:
2007-02-05 16:58:36 |
# 4233 |
|
arkadaşlar,
Defilelerin yapılma amacı insanlara giyebilecekleri kıyafetleri sunmak değil yada kumaşı dergilemekte değildir.Defile sahibi olan tasarımcının hayal gücünün sunumudur.Tasarımcı yapmış olduğu defilelerle değerlendirilir.İyi tasarımcıların defileleri modaya yön verir temalarında kullandıkları konular piyasa firmalarını etkiler bu doğrultuda moda kıyafetler müşteriyle buluşur.Defilelerdeki amaç sadece tasarımcının hayal gücünü gerçeğe dönüştürmesidir...
  |
|
hulyasolak

.jpg)
Meslek: İlgili |
|
Tarih:
2007-01-30 00:55:36 |
# 4151 |
|
fashion tv.'de izlediğin o frapan ve giyilmeyecek tarzdaki tüm kıyafetler aslında giyilebileceği için değil sadece kumaşı tanıtma ağırlıklı giydirilmiş ve gösterime sunulmuş modeller.bunu daha önce bir röportajında moda tasarımcısı ağzından duydum. bende anlam veremezdim izlediğim zaman, bunları kim giyinir acaba diye! ama amaç bu!
herneyse bende fashion tv.'yi her gün bir zamanlar işyerimden dolayı hergün izleyen bir bayan olarak sana pek katılamıyorum.
ama ruslar ın fashion tv.'den etkilendiği bir gerçek :))
  |
|